مهریه

ساخت وبلاگ
پس از شرایط مهریه این است که 1 مالیت داشته باشد. 2 قابل تملک باشد.

مالیت داشتن به این معنا است که بتوان برای آن قیمت گذاشت، در واقع چیزی باشد که عامه مرد و در عرف برای آن پول پرداخت میشود، مثلا میتوان آموختن زبان خارجی یا قرآن یا آموزش حرفه و عمل خاصی را هم مهر قرارداد.

قابل تملک بودن به این معنا است که بتوان آن را تصاحب کرد برای مثال آب دریا یا رودخانه یا سنگ کوه خاص یا خیابان فلان که قابل تملک نیستند همچنین پرندگان در حال پرواز یا مارهای فلان منطقه با اینکه مالیت دارند قابل تملک نیستند و نمیتوانند مهریه قرار گیرند.

قوانین مربوط به مهریه در قانون مدنی و از ماده 1078 شروع شده و تا ماده 1102 ادامه دارد.

ماده 1079 بیان میدارد که مهریه باید معلوم باشد تا حدی که رفع جهالت کند، در واقع این ماده تاکید بر مشخص بودن مقدار مهریه دارد، برای مثال نمیتوان پول موجود در حساب بانکی زوج، یا مبلغی که تا ده سال بعد از زندگی کسب میکند را مهر قرار داد.

ماده 1080 میگوید که تعیین مهر باید با تراضی طرفین باشد، یعنی باید هر دو طرف راضی به مهر معینه باشند و ذیل سند را امضا بزنند و اینکه خانواده ها بر سر مقدار خاصی توافق کنند موثر نیست و در نهایت زوج و زوجه باید موافقت خود را اعلام کنند.

مهدی نایینی وکیل دادگستری و مشاور حقوقی 

09126761537


موضوعات مرتبط: بررسی دعاوی خانواده
برچسب‌ها: مهریه , وصول مهریه , اجرا گذاشتن مهریه , نحوه اجرا گذاشتن مهریه , وکیل دعاوی خانواده مهدی نایینی وکیل دادگستری...
ما را در سایت مهدی نایینی وکیل دادگستری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : dmahdynaeeny1 بازدید : 166 تاريخ : پنجشنبه 19 مرداد 1396 ساعت: 16:43